Vi utför felsökning på bil i Uppsala.

Felsökning bil Uppsala

Misstänker du att någonting är fel med din bil kan det vara läge att boka tid för felsökning. Dagens moderna bilar har mycket inbyggd avancerad teknik vilket ibland kan göra det svårt att upptäcka exakt vad som är fel. Boka en felsökning hos oss så hjälper vi dit att hitta och reparera felet.

Hur går en felsökning till

Dagens bilar har en mängd mycket avancerad teknik inbyggd för att bilen ska fungera. Den avancerade tekniken gör det ibland svårare att upptäcka fel och hitta var dem sitter för att kunna åtgärda dem. En datoriserad felsökning är därmed ett bra hjälpmedel för att enklare kunna lokalisera och reparera felen.

Vid en felsökning kopplas bilen upp till en slags felkodsläsare som ger bilmekanikern information om bilens felminne. En felsökning handlar om att systematiskt söka igenom programvaran och bilens tekniska utrustning för att hitta eventuella brister. Felkodsläsaren kommer visa om någonting är fel och mekanikern får på så vis information om vad som är fel och var problemet sitter. Problemet kan vara mer eller mindre avancerat. När felet är lokaliserat blir du som bilägare kontaktad och vår mekaniker kan föreslå rekommenderade åtgärder och ge ett pris på vad reparationen kan komma att kosta.

När behöver jag felsöka min bil

Det är en bra idé att boka in din bil på felsökning så fort som möjligt efter att du upptäckt att någonting är fel. Det kan handla om att en varningslampa lyser, att bilen inte går som den ska vid körning eller låter konstigt.

Vi felsöker bil och utför bilservice i Uppsala.
Felsökning av bil i Uppsala.

Vad kostar felsökning på bil

Hos oss får du alltid garanti på utförd reparation. Det för att du som kund ska känna dig trygg med att lämna din bil till oss, och för att du ska känna dig säker med din bil ute på vägarna när du lämnat oss. Vi erbjuder alltid reparation utförd av kunniga och erfarna mekaniker Hur mycket en felsökning kostar varierar mellan olika bilmärken och beroende på hur lång tid felsökningen tar. Kontakta gärna oss i förväg om du vill veta mer om våra priser. I vissa fall kan vi ha en ganska klar bild om vad som kan vara felet på din bil och då är det enklare att ge ett tydligare svar angående tidsåtgång och kostnad. Vi kontaktar alltid dig som kund innan vi gör ytterligare åtgärder på din bil som kan komma att påverka kostnaden.

Hur lång tid tar en felsökning på bil

Det är omöjligt att säga exakt hur lång tid det tar att felsöka din bil. Det beror helt och hållet på hur svårt det är att identifiera felet. När du bokar tid för felsökning hos oss är det bra om du kan beskriva det upplevda felet så noggrant som möjligt. Vi förutsätter såklart inte att du känner till bilens delar och dess funktioner men en beskrivning om hur felet ter sig och i vilken situation gör det enklare för våra mekaniker att lokalisera det.

När du sedan kommer in med din bil till oss på din bokade tid kommer någon av våra kunniga mekaniker att utföra en grundlig felsökning utifrån den problematik du beskrivit. Ibland går det väldigt snabbt att lokalisera felet och i vissa fall kan det ta flera timmar. När felet slutligen är lokaliserat blir du som bilägare kontaktad och vi går tillsammans igenom resultatet och försöker hitta en så bra lösning som möjligt. Vi på Björklins motor är måna om våra kunder och försöker alltid hitta bra och ekonomiska lösningar utan att tumma på kvaliteten. Ibland kan vi erbjuda flera alternativ på åtgärder där du som kund får välja vilket alternativ som känns bäst för dig.  

Åtgärda felet

När vi hittat vad som är fel på din bil är det dags att åtgärda felet. Om det bara krävs en enklare åtgärd kan vi i vissa fall lösa problemet direkt. Det beror på hur hög arbetsbelastningen är och om vi har reservdelar till just din bil hemma på lager. Om reparationen förväntas ta lite längre tid eller om vi behöver beställa hem reservdelar får du en ny tid för reparation.

Boka tid för felsökning

Det är enkelt att boka tid för felsökning hos oss. Kontakta oss via formuläret nedan eller ring oss! Vill du veta mer om priset för felsökning på just din bil är du välkommen att kontakta oss. I de flesta fall kan vi lämna ett pris direkt men ibland kan vi behöva be om att få återkomma inom kort.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort med förslag på lediga tider. Vi gör vårt yttersta för att hitta en tid som passar dig.